logo

+382 67 234 188

print@profile.co.me

Koričenje

U ponudi imamo više različitih vrsta koričenja. Svaka od njih se odlikuje velikom brzinom izrade i prestižnim izgledom. Korišćenjem kvalitetnih repromaterijala, u stanju smo da uvijek isporučimo proizvode vrhunskog kvaliteta.

TVRDI POVEZ - Tvrdo koričenje je najčešće zastupljeni povez. Tvrdim koričenjem se naziva proces spajanja stranica dokumenta u jednu celinu. Tvrdi povez obuhvata papir vašeg materijala koji je zaštićen koricama koje mogu biti od tvrdog papira, kartona ili kože. Tvrdim povezom možete ukoričiti bitan sadržaj poput diplomskih, master, doktorskih i sl.

MEKI POVEZ - Meki povez je jedan od najekonomičnijih načina povezivanja, namijenjen prvenstveno povezivanju brošura kao i knjiga sa mekim koricama. U suštini, lijepak se rastapa zagrijevanjem i nanosi na bočnu ivicu knjige - riknu, za koju se lijepi korica. Nakon toga, gotova brošura / knjiga se obrezuje po sve tri ivice, i povez je gotov. Izuzetno je elegntno riješenje za koričenje i vrlo široke je primjene.

SPIRALA - Ovo je prvi izbor za dokumenta koja se često koriste. Ovo je jedini način povezivanja koji omogućava rotaciju ukoričenog materijala za skoro punih 360 stepeni, i tako maksimalno olakšava čitanje odnosno svakodnevnu upotrebu ovako povezanih dokumenata. Ovaj povez preporučujemo za uputstva svih vrsta, ali i jelovnike, prodajne brošure i slično. Veliki je izbor boja i veličina folija.